ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι επί των ημερών του συνεχίζονται να πραγματοποιούνται ρουσφετολογικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πριν λίγες ημέρες εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες οι προσωρινοί πίνακες για τις 1576 θέσεις εργασίας με 18μηνες Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα PHILOS ΥΠΟΕΡΓΟ 4 για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες. Τις αιτήσεις επεξεργάσθηκε Επιτροπή που ορίστηκε από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως καταγγέλει: «σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίτλος σπουδών απαιτείται το απολυτήριο Λυκείου βαθμολόγησαν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!! Αυτό συνέβη στα Νοσοκομεία ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ.
Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν βαθμολογούνται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι αφού ο τίτλος σπουδών που απαιτείται για την πρόσληψη είναι το Απολυτήριο Λυκείου.
Ως προσόν διορισμού οι εν λόγω υποψήφιοι κατέθεσαν το απολυτήριο Λυκείου, όμως κατέθεσαν και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 400 – 200 – 100 μόρια αντίστοιχα! Πράγμα παράνομο. Αλλοίωσαν τη σειρά για να βολέψουν δικούς τους υποψήφιους» και καταλήγει λέγοντας: «Το τερμάτισαν».

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει και πίνακα με ονόματα και στοιχεία με τις εν λόγω καταγγελίες της και υποστηρίζει ότι οι προσλήψεις γίνονται «από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ» και σημείωσε πως «τώρα γίνονται χιλιάδες προσλήψεις λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΠΟΕΔΗΝ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!