ποεδην-αστυνομικοί-διαπληκτίστηκαν-700532
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.11.2019 | 16:30

ΠΟΕΔΗΝ: Αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με νοσηλευτή και του πέρασαν χειροπέδες

Περιστατικό «κατάχρησης εξουσίας» αστυνομικών σε βάρος νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Κέρκυρας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή 8/11/2019, αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή με Εισαγγελική Παραγγελία για εξέταση, διαπληκτίστηκαν με τον νοσηλευτή βάρδιας και απαιτούσαν να εισέλθουν στην Ψυχιατρική κλινική. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν χειροπέδες στον νοσηλευτή, γεγονός το οποίο καταδικάζει ως απαράδεκτο.

«Είχαμε καταγγείλει στο παρελθόν περιστατικά με την επιμονή αστυνομικών να εισέλθουν εντός Κλινικών Νοσοκομείων με όπλα κάτι το οποίο αναστατώνει τους ασθενείς» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος και ζητεί την παρέμβαση των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη «προκειμένου να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αστυνομικών σε βάρος του Υγειονομικού προσωπικού ενώπιον ασθενών που εκθέτουν την Αστυνομία και το έργο που επιτελεί».