ποινή-φυλάκισης-2-ετών-στην-θέμη-σκορδέ-537960
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.09.2018 | 20:34

Ποινή φυλάκισης 2 ετών στην Θέμη Σκορδέλη & σε δύο χρυσαυγίτες

Ένοχη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας, την πρώην υποψηφία της Χρυσής Αυγής, Θέμη Σκορδέλη, και δύο ακόμη άτομα, για το μαχαίρωμα ενός Αφγανού, το 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το δικαστήριο επέβαλλε στους 3 κατηγορουμένους-οι οποίοι ήταν απόντες και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους- ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Πρόταση ενοχής έκανε και ο εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας στην αγόρευση του ότι οι κατηγορούμενοι είχαν στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος.

«Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα» είπε ο εισαγγελέας.

Το θύμα, περιέγραψε τι συνέβη εκείνο το βράδυ, υποστηρίζοντας ότι ήταν με δύο φίλους του στον δρόμο, όταν ξαφνικά τον πλησίασαν 15 άτομα, με την γυναίκα να δίνει εντολή στους δύο άνδρες, να τους χτυπήσουν.

«Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Αργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα» είπε το θύμα.

Στον πρώτο βαθμό, η Θ. Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.