πεζές-περιπολίες-με-συλλήψεις-στη-θεσ-669052
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.08.2019 | 09:35

Πεζές περιπολίες με συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Έλεγχο σε 13.693 άτομα έκαναν οι αστυνομικοί στο Τμήμα Περιπολιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από τον Ιανουάριο του 2019 έως τις 16 Αυγούστου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα τα στελέχη που συμμετέχουν στις πεζές περιπολίες και στις περιπολίες με ποδήλατα συνέλαβαν 692 άτομα και προσήγαγαν 511.

Οι συλλήψεις αφορούσαν σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, παρεμπορίου, παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, αλλοδαπών, όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλα αδικήματα. Παράλληλα βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δίνει έμφαση στις πεζές περιπολίες, αλλά και αυτές με ποδήλατα, με σκοπό την καλλιέργεια πνεύματος αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες, ασφάλειας και διευκόλυνσης της καθημερινότητάς τους.

Οι περιπολίες κινούνται κυρίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά δραστηριοποιούνται έως οκτώ πεζές περιπολίες και δύο περιπολίες με ποδήλατα, σε ωράριο που καλύπτει από τις 07:00 ώς τις 02:00, κατά περίπτωση.