πέτρος-φιλιππίδης-την-ενοχή-του-για-τι-488707
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.01.2023 | 13:14

Πέτρος Φιλιππίδης: Την ενοχή του για τις απόπειρες βιασμού προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας πρότεινε προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι είχε νωρίτερα είχε ζητήσει να κηρυχθεί αθώος ο Πέτρος Φιλιππίδης λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού κατ’εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας το 2008.

Η εισαγγελέας είπε ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα είπε όλη την αλήθεια για την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε στο θέατρο Μουσούρη το 2010 από τον ηθοποιό.

«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε. Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα ”ξενέρωσε”. Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της», είπε η εισαγγελέας.

Για τα όσα έχει καταγγείλει η τρίτη μηνύτρια, ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του η εισαγγελέας είπε τα εξής:

«Η καταγγέλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. «Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκιμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου» μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Πως είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό».