πετράκος-για-σαββόπουλο-η-στάση-που-κρ-844061
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.04.2023 | 17:39

Πετράκος για Σαββόπουλο: Η στάση που κράτησε είναι ναζιστική και τον καθιστά εχθρό της δημοκρατίας

Για τις δηλώσεις του μίλησε σήμερα ο Γρηγόρης Πετράκος αναφορικά με τα όσα είπε για τον Διονύση Σαββόπουλο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο Γρηγόρης Πετράκος, ευχόμενος περαστικά στον κ. Σαββόπουλο, είχε αφήσει αιχμές για τη στάση του απέναντι στα εμβόλια και για το γεγονός πως, παρόλο που είχε κάνει 3 δόσεις εμβολίου, νόσησε βαριά.

Σήμερα, στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, ο Γρηγόρης Πετράκος ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή γιατί προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, την ώρα που ο Διονύσης Σαββόπουλος έδινε μάχη για να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Τότε ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε πως «όλοι σχολιάζουν την επικαιρότητα, έτσι και εγώ. Μάλιστα, σχολίασα πολύ ήπια γιατί πραγματικά, η συγκεκριμένη περίπτωση του Διονύση Σαββόπουλου, και μερικών άλλων, ήταν απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος και μερικοί άλλοι καλλιτέχνες, ελάχιστοι, υπέπεσαν σε ένα σοβαρότατο ατόπημα, να ζητήσουν την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων στον γενικό πληθυσμό, παρά τη θέλησή του».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «τη στάση που κράτησε, δεν ξέρω αν την παίρνετε ελαφριά, αλλά εγώ τη θεωρώ σοβαρότατη, τη θεωρώ μια ναζιστική πράξη, μια πράξη που τον καθιστά εχθρό της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Οποιονδήποτε άνθρωπο ζήτησε την επιβολή μιας ιατρικής πράξης τον κατατάσσω στους ναζιστές».

«Θεωρώ την πράξη αυτή ίση με τον βιασμό. Αυτά τα έκανε ο Μένγκελε, δεν επιτρέπεται να το πει άνθρωπος. Δεν είναι όλες οι γνώμες σεβαστές. Του Χίτλερ η γνώμη δεν είναι σεβαστή, γιατί επιβάλει. Η γνώμη του είναι καταδικαστέα κι εγώ τον κατατάσσω στους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας» κατέληξε ο Γρηγόρης Πετράκος.