απίστευτο-περιστατικό-στο-μάτι-δίδυμ-514074
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.07.2018 | 06:45

Απίστευτο περιστατικό στο Μάτι: Δίδυμα κοριτσάκια διασώθηκαν, αλλά εξαφανίστηκαν (φωτο)

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες, με τις 9χρονες δίδυμες, οι οποίες αγνοούνται μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Αρχικά οι γονείς της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα, οι γονείς αναγνώρισαν τα παιδιά ζωντανά, σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.

Έκτοτε όμως, παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα κοριτσάκια δεν έχουν εντοπιστεί, με τον πατέρα τους να καταγγέλλει στον ΣΚΑΪ ότι στη Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων.

Το Λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι διασωθέντες που αποβιβάζονταν στη Ραφήνα καταγράφονταν στο Λιμεναρχείο, και τα ονόματα των δύο κοριτσιών δεν βρίσκονται στην λίστα.

Στα πλάνα πάντως τα κοριτσάκια εικονίζονταν ασυνόδευτα, εγείροντας φόβους πως ο παππούς και η γιαγιά τους, που κανονικά ήταν μαζί τους, δεν επιβίωσαν.

Η οικογένεια Φιλιπποπούλου απευθύνει έκκληση προς όλους όσοι τυχόν μπορεί να έχουν ένα στοιχείο για την τύχη των παιδιών του να απευθυνθούν στις Αρχές: 

Στο 110 στην Αστυνομία, στο 199 της Πυροσβεστικής και στο 108 στο Λιμενικό Σώμα.