Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα -Σε ποιες περιοχές παραμένει το πρόβλημα
Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα -Σε ποιες περιοχές παραμένει το πρόβλημα
Πέντε μέρες πέρασαν και ακόμα να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που δημιούργησε η κακοκαιρία “Ελπίδα” στην Αττική.
Σύμφωνα τους εργαζόμενους στο ΔΕΔΗΕ οι περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα είναι οι: Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Παιανία, Γέρακας και Κορωπί.
«Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές. Σήμερα είναι λίγες οι περιοχές που έχουμε προβλήματα ηλεκτροδότησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Τα σοβαρά προβλήματα τα έχουμε στην Παιανία, Νέα Μάκρη, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Βριλήσσια. Και σε άλλες περιοχές υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα και πιστεύω ότι στη σημερινή μέρα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε.
Επισήμανε δε ότι είναι δουλειά της Πολιτικής Προστασίας να συντονίζει τις υπηρεσίες όπου υπάρχει πρόβλημα προκειμένου τα συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΗΕ θα μπορούν να προσεγγίζουν τα σημεία που έχουν πέσει κολώνες ή κοπεί καλώδια. «Θα έπρεπε να γνωρίζουν το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει για να μπορούν να συντονίζουν όλο αυτό που γίνεται», ανέφερε.
Απαντώντας για το αν η λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε χιονιά είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων ο κ. Μανιάτης είπε ότι δεν είναι. «Είχαμε πρόβλημα σε πέντε γραμμές υπόγειων καλωδίων και η επιδιόρθωσή τους είναι πιο δύσκολη. Η λύση είναι συνδυαστική. Χρειάζεται τεχνογνωσία από ανθρώπινο δυναμικό» δήλωσε.
Μάλιστα, η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για το αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας, κοινωφελούς εγκατάστασης μετά από εκατοντάδες τηλεφωνήματα πολιτών.
Προτεινόμενα άρθρα
21.06.2026 | 21:00
21.06.2026 | 15:00
21.06.2026 | 12:00





