Πάτρα: Μαυροφορεμένος εξαπατά ηλικιωμένους – Συμβουλές της Αστυνομίας

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για νέο κρούσμα με εξαπάτηση ηλικιωμένων στην Πάτρα. Οι καταγγελίες, έρχονται από την οδό Κιθαιρώνος, στην οποία εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης, ένας άγνωστος άνδρας, ντυμένος στα μαύρα, να προσπαθεί να εξαπατήσει ηλικιωμένους.

Η μέθοδος, που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, κάθε φορά, φαίνεται διαφορετική, ενώ τα θύματά τους είναι κυρίως ηλικιωμένοι με χαμηλά αντανακλαστικά. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει τα μέτρα της, τόσο με ενίσχυση περιπολιών τις μέρες των γιορτών, όσο και με συνεχή μηνύματα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά.

Τα κρούματα, παραμένουν πολλά. Οι απατεώνες, εμφανίζονται ως δήθεν εφοριακοί, «φίλλοι» ή «συνεργάτες» συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, υπάλληλοι της ΔΕΗ κα. Οι ηλικωμένοι, μη μπορώντας να επιβεβαιώσουν άμεσα τα λεγόμενα ή τις απαιτήσεις των απατεώνων, πέφτουν θύματα, δίνοντας ότι χρήματα έχουν βάλει στην άκρη.

Πηγή: tempo24.news

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!