πάτρα-η-κλεμμένη-μηχανή-αποκάλυψε-τον-466256
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.04.2018 | 11:21

Πάτρα: Η κλεμμένη μηχανή αποκάλυψε τον δράστη της ληστείας

Εγκαταλελειμμένη σε έναν δρόμο της Πάτρας βρήκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τη μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί νωρίτερα τα ξημερώματα της Μ. δευτέρας από το σημείο όπου την άφησε σταθμευμένη ο ιδιοκτήτης της. Έπειτα, «μίλησαν» οι… κάμερες που αποκάλυψαν ποιος την άφησε και οδήγησαν στην εξιχνίαση της δράσης του!

Ο 49χρονος Έλληνας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, που βρήκαν πάνω του ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στον γεμιστήρα, ένα σουγιά, ένα μάλλινο γάντι και ένα μαντίλι. Έτσι, παρελήφθη από άνδρες της Ασφαλείας που ερεύνησαν το σπίτι του και κατέσχεσαν μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης tazer, πέντε βολίδες φυσιγγίων, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, δυο αναδιπλούμενους σουγιάδες, τρεις φωτοβολίδες, 205 γραμμάρια πυρίτιδας, οκτώ γραμμάρια κάνναβης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, 120 ευρώ και μια στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας.

Ακόμη, στο σπίτι κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά, οκτώ φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, τέσσερις συσκευές GPS, δυο συσκευές αναπαραγωγής εικόνας και ήχου, ένας φορητός υπολογιστής και ένα τάμπλετ που προέρχονται από κλοπές και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους. Στην προανάκριση προέκυψε ότι ο 49χρονος ήταν ο δράστης της ληστείας που έγινε πριν από μια εβδομάδα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όταν άρπαξε 450 ευρώ από μια γυναίκα υπάλληλο με την απειλή πιστολιού.

Τότε, είχε χρησιμοποιήσει ένα κλεμμένο μοτοποδήλατο το οποίο πέταξε στη συνέχεια στη θάλασσα! Κατά την διάρκεια της έρευνας, ανασύρθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ο 49χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες για ληστεία και κλοπές, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν πλήρως την δράση του.