παράταση-ζήτησε-ο-καλογρίτσας-για-την-89904
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.09.2016 | 12:27

Παράταση ζήτησε ο Καλογρίτσας για την πρώτη δόση – Απορρίπτει η κυβέρνηση

Προθεσμία 48 ωρών ζήτησε η εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια που πήρε στον διαγωνισμό για τα κανάλια. Η εταιρεία επικαλείται λόγους που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, υποστηρίζοντας ότι οι λόγοι αυτοί “εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της ημέρας”.

Απέρριψε το αίτημα η κύβερνηση

Η σχετική επιστολή με το αίτημα, εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί και εφόσον η προθεσμία για να καταβληθεί η πρώτη δόση έληγε στις 19:00 το απόγευμα, ο κ. Καλογρίτσας αποκλείεται από τη συνέχεια του διαγωνισμού. Ο κ. Καλογρίτσας θα έπρεπε να καταβάλει ως πρώτη δόση 17.533.333,34€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί».

ADVERTISING

Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Επομένως με το “όχι” της ΓΓΕΕ, στον κ. Καλογρίτσα, αυτομάτως παύει να είναι υπερθεματιστής και πλέον η σκυτάλη περνάει στον πρώτο επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε προσφέρει 61.500.000€.

Την πρώτη δόση έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα ο όμιλος ΑΝΤ1, οι Μαρινάκης και Αλαφούζος, οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά στο διαγωνισμό, αναμένοντας και την απόφαση του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου.