Σάββατο
27
Μάι
Back
ημερήσια διάταξη

Παράσταση διαμαρτυρίας σχολικών καθαριστριών στο δημαρχείο της Αθήνας

Παράσταση διαμαρτυρίας των σχολικών καθαριστριών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30/8 στις 4μμ. στην Πλατεία Κοτζιά στο Δημαρχείο της Αθήνας με αίτημα την πρόσληψη των μεταναστ(ρι)ων συναδέλφ(ισσ)ων

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «στο δήμο της Αθήνας  δεν υπάρχει πρόβλεψη για να επαναπροσληφθούν και οι συνάδελφοι/ισσες που έχουν απολυθεί με τη ρατσιστική διάταξη για την ιθαγένεια. Οι μεταναστ(ρι)ες καθαριστ(ρι)ες δουλεύουν ακόμα και επί 22 χρόνια στα σχολεία του δήμου της Αθήνας και τώρα αποκλείστηκαν από τις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Είναι εργαζομενες/οι που ζουν και εργάζονται τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους στην Ελλάδα, αφού έφυγαν νέες από την Αλβανία ή άλλη χώρα, έχουν οικογένειες, παιδιά που έχουν ιθαγένεια και σπουδάζουν στα πανεπιστήμια ή φοιτούν στα σχολεία. Κάποιες έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες ένσημα και βρίσκονται λίγο πριν τη σύνταξη.  Πολλές  έχουν υποβάλει χαρτιά για πολιτογράφηση και έχουν ακριβοπληρώσει παράβολα.

Να μην αφήσουμε την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και του δήμου να πετάξει στο δρόμο τους/τις μετά από τόσα χρόνια που δουλεύουν με σύμβαση έργου με εξευτελιστικά ποσά!!!

Ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύσει για να προσληφθούν οι συνάδελφοι/ισσες που πρόκειται για έμπειρο δυναμικό που για χρόνια έχει δώσει διαπιστευτήρια στα σχολεία.

  • Να καταργηθεί η ρατσιστική διάταξη της Ιθαγένειας!!!
  • Να προσληφθούν οι συνάδελφοι/ισσες μετανάστ(ρι)ες
  • Μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!