παραμένουν-στα-μπλόκα-οι-αγρότες-κλει-1517639
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.12.2025 | 10:34

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστά τα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα, Εξοχής

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνεχίζοντας και σήμερα πολύωρους αποκλεισμούς τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στο τελωνείο του Προμαχώνα οι παραγωγοί προχωρούν σε αποκλεισμό από τις 12:00 το μεσημέρι για οκτώ ώρες, με το μέτρο να αφορά μόνο τα φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ. και των λεωφορείων διεξάγεται κανονικά. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το «παρών» στις 11:30 το πρωί.

Οχτάωρος αποκλεισμός του Προμαχώνα

Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Επόμενες κινήσεις

Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά.

Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.