παραδόθηκε-κατά-την-έφοδο-του-ρουβί-533860
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.09.2018 | 11:50

«Παραδόθηκε» κατά την έφοδο του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν ο φρουρός (βίντεο)

Μεγάλο σάλο έχει προκαλεί η στάση που τήρησε ο αστυνομικός φρουρός της πρεσβείας του Ιράν στην οποία επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.

Περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, στις 6 το πρωί της Δευτέρας, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγου Καλάρη ενώ προκάλεσαν φθορές και στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου ο φρουρός της πρεσβείας εμφανίζεται να υπακούει νωχελικά τις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

Ο φρουρός βγαίνει από το κουβούκλιο και επιτρέπει σε έναν από τους δράστες να σπάσει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο.

Ο φρουρός απλώς κλείνει την πόρτα του κουβουκλίου του, πιθανώς ώστε να μην του κλέψουν προσωπικά αντικείμενα, και κατά τα άλλα δεν αντιδρά ούτε προσπαθεί ακινητοποιήσει τους δράστες.

Σημειώνεται πως ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.

Την επίθεση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 7 και το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τιμή στους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».