παπαδάκης-πώς-αντέδρασε-όταν-του-παρά-563795
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.06.2020 | 09:23

Παπαδάκης: Πώς αντέδρασε όταν του παράτησαν παιδί στο στούντιο

Εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρωινή ζώνη. Μέσα από το «Καλημέρα Ελλάδα» από τα χαράματα ενημερώνει τους τηλεθεατές του. Ο ίδιος ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής του μίλησε για την καριέρα του στη δημοσιογραφία, για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια αλλά και την προσωπική του ζωή. Στο πλατό εμφανίστηκε φανερά αδυνατισμένος και αποκάλυψε πως στην καραντίνα έχασε 18 κιλά.

Ξεκινώντας μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια λέγοντας πως η οικογένειά του επειδή ήταν πολύ φτωχή αναγκάστηκε να δουλεύει από τα 12 του χρόνια ενώ μια από τις δουλειές που είχε κάνει ήταν να κουβαλάει στεφάνια στις κηδείες.

Από τα 12 στη δουλειά

«Δουλεύω από 12 ετών, δεν θέλω να το κάνω μελό… Ήταν πολύ φτωχή η οικογένειά μου, ο πατέρας μου ήταν μαρμαράς. Είχε πρόβλημα υγείας η μητέρα μου και η αδελφή μου. Έχω κάνει όλες τις δουλειές που μπορείς να φανταστείς. Μέχρι που έχω σηκώσει και στεφάνια σε νεκροταφείο. Έχω δουλέψει σε οικοδομή, σε εργοστάσιο, σε περίπτερο…», περιέγραψε για να συνεχίσει:

«Ήθελα να σπουδάσω κοινωνιολογία στο Παρίσι και μια οικογένεια ήθελε να με στείλει, αλλά δεν μπόρεσα να πάω, έπρεπε να μείνω για να συντηρήσω το σπίτι, εγώ και ο αδελφός μου ουσιαστικά».

Η πορεία του στη δημοσιογραφία

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του στη δημοσιογραφία και την πρώτη φορά που βγήκε στο πλατό: «Δεν ήταν προγραμματισμένο να βγω. Ετοιμαζόταν αυτή η μεσημεριανή εκπομπή, δεν υπήρχε τίτλος. Ο Νάσος Αθανασίου και η Σεμίνα Διγενή έψαχναν έναν άνθρωπο που θα ήταν υπεύθυνος των ρεπορτάζ και αυτός ήμουν εγώ. Κάνουμε τις συσκέψεις και στις συσκέψεις βγήκε μια χημεία και με τον Νάσο και με τη Σεμίνα. Καταρχάς, ήμουν πάρα πολύ τυχερός που με εμπιστεύθηκαν γιατί ήταν καταξιωμένοι τηλεοπτικοί -και όχι μόνο- δημοσιογράφοι με πολύ μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και εγώ δεν ήξερα τι είναι κάμερα. Ήξερα ελάχιστα πράγματα από τηλεόραση. Πάνω στο στήσιμο της εκπομπής, 15:00 θα έβγαινε η εκπομπή, τρεις ήμασταν, “Τρεις στον αέρα”, να ο τίτλος».

Είμαι αντιτηλεοπτικός…

Ο Γιώργος Παπαδάκης χαρακτηρίζει τον εαυτό του «αντιτηλεοπτικό» ενώ εκμυστηρεύεται on camera τα «προφητικά» λόγια του Μίνωα

Κυριακού που του είχε πει ότι, αν αναλάβει την πρωινή ζώνη στον ΑΝΤ1 θα φύγει από εκεί στα βαθιά του γεράματα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που συνέβη το 1986 με έναν πατέρα να του πηγαίνει το παιδί του στο στούντιο λέγοντάς του πως δεν μπορεί να το μεγαλώσει: «Θα σου πω ένα απρόοπτο από την εκπομπή “3 στον αέρα”. Ήταν δύο στούντιο στο ένα ήταν ο Νάσος και η Σεμίνα και στο άλλο εγώ. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ένας κύριος με ένα μωρό 6 μηνών. Μου λέει φωνάζοντας ‘κύριέ μου, αυτό το παιδί πώς θα το μεγαλώσω; Δεν έχω τη δυνατότητα’. Μου αφήνει λοιπόν το μωρό και φεύγει. Έμεινα με ένα παιδί εγκαταλελειμμένο και εγώ ήμουν αποσβολωμένος. Ψάχναμε να βρούμε τον πατέρα. Εγώ νόμιζα ότι μου έκαναν τα παιδιά πλάκα. Αυτός ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο. Τον βρήκαμε τελικά και τον βοηθήσαμε».

Αναφερόμενος σε γνωστά πρόσωπα που ξεκίνησαν στο πλευρό του και σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν αργότερα απέναντί του τηλεοπτικά ο ίδιος δηλώνει πως κάτι τέτοιο δεν τον ενόχλησε ποτέ, το μόνο που θα μπορούσε να τον στεναχωρήσει είναι να μην μάθαινε πρώτος την επιθυμία τους να αποχωρήσουν.

Έχασα 18 κιλά στην καραντίνα

Ο Γιώργος Παπαδάκης εμφανίστηκε στο πλατό φανερά αδυνατισμένος. «Έχασα 18 κιλά μέσα στην καραντίνα και έκοψα και το κάπνισμα. Με το πρώτο μνημόνιο ξανάρχισα το κάπνισμα. Με έσκασαν και αυτοί που έρχονταν καλεσμένοι», πρόσθεσε. «Τώρα το τσιγάρο μου είναι το κομπολογάκι μου».