παλιοσπύρου-ξεκινά-το-εφετείο-για-την-1036948
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.01.2025 | 10:15

Παλιοσπύρου: Ξεκινά το Εφετείο για την επίθεση με το βιτριόλι

Ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, σήμερα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025,η δράστιδα της επίθεσης, Εφη Κακαράτζουλα, μετήχθη από τις φυλακές όπου εκτίει την ποινή 15 ετών που πρωτοδίκως της επιβλήθηκε.

Το εφετείο της είχε προσδιοριστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2024, ημέρα κατά την οποία το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για σήμερα. Η διακοπή δόθηκε εξαιτίας κωλύματος του δικηγόρου της κατηγορουμένης Σάκη Κεχαγιόγλου.

Η υπεράσπισή της θα επιχειρήσει την καταδίκη της κατηγορουμένης κατά μετατροπή της κατηγορίας προκειμένου να καταδικαστεί σε μικρότερη ποινή. Θα υποστηρίξει δηλαδή ότι η κατηγορουμένη ναι μεν επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ωστόσο δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε γίνει τον Μάιο του 2020. Μια μαυροφορεμένη γυναίκα με περούκα έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της, έξω από το κτίριο όπου εργαζόταν, στην Καλλιθέα.

Η πρώτη της κίνηση, ενστικτωδώς, ήταν να απευθυνθεί στο πλησιέστερο φαρμακείο, όπου της παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και κλήθηκε ασθενοφόρο. Έδωσε μάχη για τη ζωή της και αφού επιβίωσε άρχισε τις χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να θεραπεύσει τα τραύματα της.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Παλιοσπύρου, μετά την επίθεση, ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου του 2021. Φορούσε ειδική μάσκα προστασίας και ήταν καλυμμένη με λευκούς επιδέσμους.

Η Έφη Κακαράντζουλα, τράπηκε αμέσως σε φυγή μετά το συμβάν, όμως έναν μήνα αργότερα βρέθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Τον Οκτώβριο του 2021, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και την καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη.