παγώνη-νέο-περιστατικό-άρνησης-διασω-861144
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.09.2021 | 09:45

Παγώνη: Νέο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης – Πότε γίνεται η εισαγγελική παρέμβαση

Νέο περιστατικό άρνησης ασθενούς με κορωνοϊό, αλλά και τον συγγενών του να διασωληνωθεί καταγράφηκε χθες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη σε ΣΚΑΪ: Νέο περιστατικό άρνησης ασθενούς να διασωληνωθεί- Πότε παρεμβαίνει εισαγγελέας

«Πολλές φορές ασθενείς και συγγενείς δεν επιτρέπουν στους γιατρούς τη διασωλήνωση. Από δω και πέρα τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν, γιατί είναι αρνητές που δε δέχονται τη νόσο και δε θα εμβολιαστούν. Στον Ευαγγελισμό χθες έγινε πάλι το ίδιο. Ο ασθενής και οι συγγενείς δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί ειδοποιούν τον εισαγγελέα και αυτός δίνει εντολή να συνεχιστεί η διασωλήνωση. Έτσι, καλύπτονται και οι γιατροί για να μη βρουν τον μπελά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης για κάθε ασθενή και ότι ο γιατρός δεν αποφασίζει από μόνος του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

H Παγώνη ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε 7.130 και το ποσοστό εμβολιασμένων αγγίζει το 94,87%. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν αρνητές. Είχαν φόβο και ήθελαν να περάσει κάποιο διάστημα. Σημασία έχει ότι έχουν πειστεί κι έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο τους», σημείωσε.