πάφος-ξενοδόχος-απειλεί-να-πέσει-από-τ-619668
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.04.2019 | 13:02

Πάφος: Ξενοδόχος απειλεί να πέσει από ταράτσα γιατί του ζητούν το ακίνητο

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο κέντρο της Πάφου απειλεί να πέσει από τη ταράτσα οικοδομής διαμαρτυρόμενος στην ανάκτηση του ακινήτου του από μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την εισβολή του 1974 οι Τουρκοκύπριοι που διέμεναν στις ελεύθερες περιοχές πέρασαν στα κατεχόμενα και εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους, αφού τους δόθηκαν περιουσίες Ελληνοκυπρίων προσφύγων.

Η Κυπριακή κυβέρνηση ανέλαβε να διαχειριστεί τις περιουσίες των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές παραχωρώντας κάποιες εξ αυτών σε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες για να διαμείνουν ή να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Ωστόσο με τα χρόνια κάποιες από αυτές βρέθηκαν στα χέρια μη δικαιούχων και τώρα η αρμόδια υπηρεσία όπου εντοπίζει τέτοιες περιπτώσεις ανακτά τις περιουσίες. Η ιδιοκτησία και η κυριότητα των περιουσιών παραμένει στους νόμιμους Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ωστόσο θα μπορέσουν να τις ξαναπάρουν μόνο μετά τη λύση του Κυπριακού ή αν αποφασίσουν να διαμείνουν μονίμως στις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 07:35 το πρωί μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής τουρκοκυπριακών περιουσιών μετέβησαν στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάφου για ανάκτηση του ακινήτου. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ανέβηκε στην οροφή της οικοδομής και απειλεί να πέσει. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και διαπραγματευτική ομάδα .

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο αίτηση του συγκεκριμένου ιδιώτη για την έκδοση διατάγματος σε σχέση με τον περίκλειστο χώρο δίπλα στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Πάφου.