Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στους γονείς, τόσο πιο πολύ θα ζήσουν

Έρευνα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αποδεικνύει αυτό που στην Ελλάδα είναι προφανές επί του πρακτέου. Όσο περισσότερο χρόνο περνά κανείς με τους γονείς του, τόσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής τους. Ή αλλιώς, η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Στη χώρα μας και δη τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι γονείς όχι απλώς περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, αλλά συχνά συνεχίζουν να τα βοηθούν οικονομικά, μένουν για χρόνια μετά τα 30 τους στο ίδιο σπίτι, ενώ επιστρέφουν και πάλι κοντά στους απογόνους τους, για να φροντίσουν τα εγγόνια τους.

Οι επιστήμονες σε κάθε περίπτωση τονίζουν πως ο βασικότερος παράγοντας για μια γεμάτη και μεγάλη ζωή, είναι η μοναξιά. Από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια παρατήρησαν ηλικιωμένους ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας τα 71 χρόνια. Στην έρευνά τους, ο παράγοντας γενική υγεία και το οικονομικοκοινωνικό στάτους δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη. Μόνο η παράμετρος της μοναξιάς.

Έπειτα από έξι χρόνια παρατήρησης, απεδείχθη πως 14% όσων επισκέπτονταν διαρκώς τους δικούς τους ανθρώπους έφυγε από τη ζωή, την ώρα που το ίδιο ποσοστό για εκείνους που ζούσαν κατά κύριο λόγο μόνοι, ανήλθε στο 23%.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο μεγαλύτερη σημασία δίνει στην οικογένεια και τις σχέσεις του με αυτή. Κι αυτό τη στιγμή που τα παιδιά και τα εγγόνια επιθυμούν συνεχώς να έχουν πιο αραιή επαφή με τους μεγαλύτερους. Γενικά, οι ηλικιωμένοι είναι πιο ανεκτικοί με τους φίλους και τους συγγενείς τους και επιθυμούν διακαώς να μοιραστούν την εμπειρία και τη σοφία της ζωής τους με νεότερους ανθρώπους.

πηγή: m.news247.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ, ΜΟΝΑΞΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!