Όπου φύγει, φύγει: Ουρές στα διόδια παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης (φωτο)

Όπου φύγει, φύγει. Μπορεί τα μηνύματα από την πολιτική ηγεσία και τους ειδικούς αναφορικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα να συμπκυκώνονται στο «Μένουμε Σπίτ» ωστόσο φαίνεται πως αρκετοί συμπολίτες μας στο λεκανοπέδιο της Αττικής αγνόησαν την προτροπή και ξεκίνησαν να ταξιδεύουν προς την επαρχία.Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα διόδια της Ελευσίνας, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν το μεσημέρι της Παρασκευής (20/03), προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους εκτός της πρωτεύουσας.

Πάντως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει τους απείθαρχους με μία ακόμη προειδοποίηση: «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά στο διάγγελμα της Πέμπτης.

Η απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων είναι μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Γαλλία κλπ), βρίσκεται στο τραπέζι και μάλιστα στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΟΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!