οι-συγκεντρώσεις-στη-μνήμη-του-αλέξαν-74940
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2018 | 08:06

Οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ήταν μόλις 15 ετών όταν το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια. Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις, πορείες στη μνήμη του και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ειδικά στην Αθήνα, η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα ανάλογα με εκείνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το κέντρο της πρωτεύουσας θα θυμίζει ξανά «φρούριο», με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυξημένες δυνάμεις θα υπάρχουν σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως στα μέτρα, όπως άλλωστε έγινε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Στους δρόμους της Αθήνας θα βγει και ο «Αίαντας», η «αύρα» της ΕΛΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Νοεμβρίου.

Με βάση το σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Οι «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται επίσης οι συνεχείς πτήσεις του ελικοπτέρου της αστυνομίας αλλά και των drones της ΕΛΑΣ.

Οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Στις 12:00 στα Προπύλαια θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στην Αθήνα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, από μαθητές και φοιτητές. Στο ίδιο σημείο, στις 18:00 θα γίνει και δεύτερη συγκέντρωση.

Στις 21:00 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έχει προγραμματιστεί μια ακόμα συγκέντρωση.