Οι ποδηλατόδρομοι της Λεμεσού έγιναν viral πριν καν λειτουργήσουν

Τι πήγε στραβά, πέρα από τους ποδηλατόδρομους, και το έργο 100.000 ευρώ του δήμου Λεμεσού έγινε αρνητικό viral για την πόλη. Η θέση του Δήμου για την κακοτεχνία.

Ένα από τα θέματα που διαβάζονται περισσότερο το τελευταίο 24ωρο στο δίκτυο του reddit είναι ο «στραβός» ποδηλατόδρομος της Λεμεσού που δημιούργησε ο δήμος στο συνοικιακό οδικό δίκτυο νότια της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Οι πιο καλοπροαίρετοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για κάποια κίνηση μάρκετινγκ κατά της στάθμευσης αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια όμως η ανακοίνωση του Δήμου μετά από την δημόσια κατακραυγή ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμος Λεμεσού έχει διαπιστώσει τα πρόσφατα σοβαρά λάθη στις εργασίες κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε συνοικιακό οδικό δίκτυο νότια της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Ο Δήμος Λεμεσού, μετά από προσφορές και αφού ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ανέθεσε την υλοποίηση του έργου κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία. Το Έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Δήμο, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από ποδηλάτες. Ο Δήμος Λεμεσού θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε τα κατασκευαστικά λάθη να αποκατασταθούν πριν να δοθεί σε χρήση ο ποδηλατόδρομος και παράλληλα διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν γίνει, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Ο ποδηλατόδρομος της Λεμεσού
Ο ποδηλατόδρομος της Λεμεσού  ΣΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ – FACEBOOK

Μέσα από μία μακροσκελή τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού Χάρης Τρίκκης, αναφέρει ότι Ο εν λόγω ποδηλατοδρόμος ανήκει σε δράση που προγραμματίστηκε να εκτελεστεί μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Sumport το οποίο εξασφάλισε ο Δήμος Λεμεσού μέσω του Γραφείου των Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 30 μήνες και προϋπολογισμό 100,000 Ευρώ για την συγκεκριμένη δράση.

Αυτογκόλ που ρεζιλεύει όλη την Λεμεσό

Στην συνέχεια ο κ. Τρίκκης θέτει μία σειρά από ερωτήματα ενώ καταλήγει ότι με λύπη δηλώνω ότι η κατασκευή και η ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμου πρέπει να ματαιωθεί. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν τόσο οι δρόμοι όσο και τα πεζοδρόμια στην αρχική τους μορφή. Με ποδοσφαιρικούς όρους το όλο εγχείρημα της έλευσης ποδηλατοδρόμου επί της οδού Φραγκλίνου Ρούσβελτ και την σύνδεση του Νέου Λιμανιού με το παλιό και το κέντρο της πόλης μας, παρομοιάζει με ένα καθαρό αυτογκόλ για το Δήμο Λεμεσού που ρεζιλεύει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Υπηρεσία, όσο και ολόκληρη την πόλη.

Ο ποδηλατόδρομος της Λεμεσού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ, VIDEO, ΛΕΜΕΣΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]