οενγε-γιατροί-υπάρχουν-αλλά-η-κυβέρν-870780
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2021 | 13:27

ΟΕΝΓΕ: «Γιατροί υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τους προσλάβει»

Το σύστημα υγείας συνεχίζει να δοκιμάζεται μέρα με τη μέρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. Με ανακοίνωση της, η ΟΕΝΓΕ απαντά στην Κυβέρνηση σχετικά με τις προσλήψεις των ιατρών.

Ακόμη η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι « Από καταγγελίες συναδέλφων καταρρίπτεται πανηγυρικά το προπαγανδιστικό επιχείρημα πως δήθεν «δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει». Και προσθέτει «Απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα».

Όλη η ανακοίνωση

«Από καταγγελίες συναδέλφων καταρρίπτεται πανηγυρικά το προπαγανδιστικό επιχείρημα πως δήθεν «δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει».

  • Χρειάστηκε η παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων μόνιμων γιατρών στην 1η ΥΠΕ, για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί πριν από 2 ολόκληρα χρόνια και η οποία διακόπηκε με άνωθεν εντολές στο στάδιο της προφορικής συνέντευξης.
  • Από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής Επιμελητών των ΥΠΕ, προκύπτει πως οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως Επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί (πχ ενδεικτικά μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και για 1 θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21).
  • Από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων μετακινείται αναγκαστικά γιατρός εντατικολόγος προς άλλο τμήμα εκτός ΜΕΘ, ενώ ήδη από την ίδια ΜΕΘ έχει μετακινηθεί άλλος ένας γιατρός προς άλλο νοσοκομείο.

Απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τους στρουθοκαμηλισμούς και να υλοποιήσει επιτέλους το αίτημα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 για μαζικές προσλήψεις μόνιμων Επιμελητών στο ΕΣΥ, μόνο με έλεγχο των τυπικών τους προσόντων και για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»