ο-σταύρος-θεοδωράκης-επιστρέφει-στη-δ-503138
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2020 | 07:15

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστρέφει στη δημοσιογραφία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του κινήματος “Ποτάμι”, φαίνεται πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στον χώρο που αναδείχθηκε, τη δημοσιογραφία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι typologies, η επιστροφή του όμως θα γίνει με μια νέα ιδέα στα media, καθώς έχει δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία podcast με τον τίτλο pod.gr και με σύνθημα το “Το καλό να ακούγεται”.

Το νέο εγχείρημα θα σχετίζεται με την μετάδοση ιστοριών από πρόσωπα που έχουν κάτι να πουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην ομάδα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από την τηλεόραση, σεφ, επιχειρηματίες, ηθοποιοί κ.ά.

Yπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρησή του από τον ενεργό πολιτικό στίβο, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέστρεψε και σε άλλες… παλιές του συνήθειες ο Σταύρος Θεοδωράκης, δημιουργώντας ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, παρέα με φίλους και την κόρη του. Πρόκειται για το εστιατόριο “Λ 19” στην οδό Λέκκα, το οποίο, σερβίρει προϊόντα μικρών, τοπικών παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

H  αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού αποφάσισε μετά την πολύωρη συνεδρίαση της την αναστολή λειτουργίας του κόμματος.

Υπέρ της αναστολής ψήφισε το 63% των μελών που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ενώ κατά της αναστολής ψήφισε το 36%. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 93 από τα 106 μέλη της ΜΕ.ΣΥ.Α, δηλαδή το 98% των μελών.

Η απόφαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Κινήματος, που επέχει θέση διαρκούς συνεδρίου, έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο επίσης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της αναστολής λειτουργίας του Ποταμιού.

Στην ομιλία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΜΕ.ΣΥ.Α, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Αναστέλλουμε σήμερα τη λειτουργία μας. Παραμερίζουμε τον εγωισμό μας και στέλνουμε ένα μήνυμα στους 86 χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Αλλά και στους 377 χιλιάδες πολίτες που σκίρτησαν μαζί μας την Άνοιξη του ΄15. Τους ζητάμε να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητάμε να σκεφθούν αυτά που καταφέραμε. Τα παλιά συνθήματα, οι ρηχές αντιπαραθέσεις, οι αφορισμοί, οι κοκορομαχίες, τα εξυπνακίστικα σχόλια δεν είναι πολιτική.

Τους ζητάμε, λοιπόν, να βάζουν ψηλά τον πήχη, για τους πολιτικούς.

Τους ζητάμε να διεκδικούν, ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια!

Ο σπόρος που ρίξαμε, θα φυτρώσει ξανά”.