ο-κύβος-ερρίφθη-τα-3-νέα-μέτρα-που-ανα-810280
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.08.2020 | 12:08

«Ο κύβος ερρίφθη»: Τα 3 νέα μέτρα που ανακοινώνονται αύριο για τον κορωνοϊό

Ο χθεσινός μειωμένος αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού δημιούργησε ικανοποίηση στις τάξεις των επιστημόνων, όχι όμως και εφησυχασμό.

Ο στόχος (να πέσουν τα κρούσματα ως το τέλος του μήνα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 ημερησίων) δείχνει να είναι αρκετά μακριά ακόμα, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν.

Ο πρωθυπουργός στην ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα ήταν ξεκάθαρος. Η μπάλα είναι πια στα πόδια των επιστημόνων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όποιο μέτρο της ζητηθεί εκτός από το γενικό lockdowvn.

Όπως πληροφορείται το instanews το μέτρο των τοπικών lockdown που συζητήθηκε δεν θα πέσει στο τραπέζι ακόμα. Θα τεθεί σε εφαρμογή πρώτα ένα πιο light σχέδιο και αν δεν αποδώσει, τότε θα συζητηθεί.

Πιο συγκεκριμένα μετά και τις σημερινές μετρήσεις που θα γίνουν για να φανεί ποιες περιοχές έχουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο θα ανακοινωθούν (ο αρχικός σχεδιασμός μιλάει για ανακοίνωση αύριο) 3 νέα μέτρα.

1) Επέκταση του μοντέλου της Αθήνας (νέο ωράριο λειτουργίας σε χώρους εστίασης και διασκέδασης) στις πιο επιβαρυμένες περιοχές

2) Νέα πρωτόκολλα για όσους επιστρέφουν στη δουλειά από τις διακοπές (ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ποια μέτρα θα προβλέπουν).

3) Τηλεργασία όπου αυτή είναι εφικτή.

Αν τα μέτρα αποδώσουν και ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιηθεί, τότε δεν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις. Αν συνεχιστεί η αύξησή τους όμως, τότε τα τοπικά lockdown είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστούν…