ο-δημήτρης-παπανικολάου-σταμάτησε-στ-584205
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.10.2023 | 08:03

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σταμάτησε στη μέση του δρόμου και βοήθησε παιδί που έπαθε κρίση επιληψίας

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αξίζει από όλους μας συγχαρητήρια. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μοιράστηκε ένα περιστατικό που είχε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

«Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση» ανέφερε ο Δημήτρης Παπανικολάου για το περιστατικό που συνάντησε το μεσημέρι της Κυριακής (29.10) στη Βάρης – Κορωπίου, προσπαθώντας να βοηθήσει το παιδί και να το απομακρύνει από το δρόμο.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπανικολάου επισήμανε πως όταν καλούνται σε ανάλογες καταστάσεις το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι στον αυτισμό.

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει αποκαλύψει πως ο ίδιος και η κόρη του βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Το ποστάρισμα του Δημήτρη Παπανικολάου:

«Σήμερα μιας και έγινε ήδη γνωστό, αφού ήμασταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για 10 περίπου λεπτά, είδα έναν νεαρό πεσμένο στο έδαφος και να μην δέχεται ενήλικες να τον ακουμπάνε καθώς προσπαθούσαν να τον τραβήξουν στην άκρη. Κοίταξα αν υπάρχει αίμα τριγύρω η όχημα τρακαρισμένο και δεν είδα. Έριξα μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη να κρίνω αν μπορώ να βοηθήσω ή αν θα προκαλέσω πολύνεκρο. Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση.

Είπα να φύγουν όλοι από γύρω μου και να σταματήσουν με ένα τρίγωνο πιο πίσω τα αυτοκίνητα γιατί ήξερα ότι θα χρειαστεί χρόνος να τον πάρω από εκεί, μιας και όταν κάποιος είναι σε κρίση, εκτός των άλλων πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις του.

Ξαπλώσαμε μαζί στην άσφαλτο αρχικά χωρίς να τον ακουμπήσω καθόλου και μπήκα στον κόσμο του.

Όταν κατάλαβα ότι ήταν έτοιμος και ότι με εμπιστεύεται του ζήτησα να με πιάσει από το μπράτσο να πάμε στην άκρη.

Είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι. Και ελπίζω ότι σε περιπτώσεις τέτοιες που θα κληθεί το ΕΚΑΒ η Αστυνομία να είναι εκπαιδευμένοι στον αυτισμό.

Θερμή παράκληση μην τα βάλετε ελαφρά τη καρδία με τους γονείς του Παιδιού. Πολλές φορές είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές που πρέπει να διαχειριστούν.

Τέλος θα κλείσω με κάτι που έχει πει ο Τάσος Λειβαδίτης.

Κι όταν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο, είμαστε κιόλας νεκροί.

Κινδυνέψαμε ναι, αλλά σήμερα θα κοιμηθούμε καλύτερα».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.