ο-αλέξης-τσίπρας-στο-εξώφυλλο-του-νέου-573419
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2019 | 15:29

Ο Αλέξης Τσίπρας στο εξώφυλλο του νέου βιβλίου του Αμβροσίου (φωτο)

Βιβλίο με τον τίτλο «Αγία μου Ορθοδοξία, ΄΄ημάρτομεν΄΄! Αμαρτήσαμε διότι Σε προδώσαμε!», στο εξώφυλλο του οποίου υπάρχει φωτογραφία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, «καθώς πλησιάζει η ώρα τής εξόδου του από την ενεργό διακονία, επιθυμεί το παρόν πόνημα να θεωρηθεί ως «κύκνειο άσμα» εντόνου διαμαρτυρίας ενός εν ενεργεία Μητροπολίτου, ο οποίος δεν διστάζει να πει (και να γράψει) τα πράγματα με το όνομά τους, πονώντας για την πνευματική καταστροφή των σημερινών κυβερνώντων αλλά και προσευχόμενος παράλληλα για τη σωτηρία της ψυχής τους.

Στο σύγγραμμα αυτό καταγράφει τα συντελεσθέντα στις Συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο του 2016, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017, σχετικά με τα πεπραγμένα της Συνοδικής Επιτροπής που ανέλαβε τη διεξαγωγή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Μολονότι αρχικώς είχε δηλωθεί ότι ο διάλογος αυτός θα γινόταν από μηδενική βάση, ωστόσο πραγματοποιήθηκε με βάση τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία μετατρέπουν τα Θρησκευτικά σε Θρησκειολογία και με αυτόν τον τρόπο καταργούν τον ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό τους. Τα παιδιά μας δεν θα μαθαίνουν για την ορθόδοξη πίστη αλλά θα περιοριστούν σε μία συγκριτιστική διδασκαλία μεταξύ των Θρησκειών, η οποία στην ουσία εξισώνει τον Χριστιανισμό με τα υπόλοιπα θρησκεύματα, μετατρέποντάς τον σε ένα πολιτισμικό φαινόμενο.

Ο Σεβασμιώτατος, ενεργώντας ως «ανταποκριτής» και οξύς σχολιαστής της σύγχρονης επικαιρότητας, υπογραμμίζει στο προλογικό του σημείωμα: «Έπειτα από είκοσι αιώνες δόξης και μεγαλείου τού χριστιανικού και ελληνικού ιδεώδους, το ελληνοχριστιανικό αυτό ιδεώδες, με τη συνυπευθυνότητα των Μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ποδοπατήθηκε! Τώρα πλέον ανήκει στην Ιστορία… Οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος «Πρώτη φορά Αριστερά» είναι οι υπεύθυνοι και πρωτεργάτες αυτού του συντελεσθέντος εγκλήματος! Καταστρέφουν την Ελλάδα μας, πολεμούν την Ορθοδοξία μας! Και όλα αυτά απολαμβάνοντας τιμές και διακρίσεις από τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες… Έτσι φθάσαμε στην προδοσία της Ορθοδοξίας χωρίς κάποια δυναμική αντίδραση εκ μέρους τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος… Δυστυχώς, ταυτισθήκαμε με τους προδότες τής Ορθοδοξίας μας, συγχρόνως δε και με τους καταστροφείς τής Ελλάδος!».

Και ολοκληρώνοντας προβαίνει στην εξής διαπίστωση: «Οι άθεοι απλώς κάνουν το καθήκον τους. Πολέμιοι του Θεού ήταν, είναι και θα είναι. Εχθροί τής Πίστεως και της Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν! Επιστεγάζοντας τα θλιβερά αυτά λόγια δεν προτίθεμαι να προφητεύσω. Απλώς, θέλω να τονίσω ότι, εάν εμείς οι Αρχιερείς δεν αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής, τότε η Ορθοδοξία μας θα εξαφανισθεί… Γι’ αυτό ακριβώς και η Ελλάδα μας πολύ σύντομα θα παύσει να είναι η κοιτίδα τόσο του Χριστιανισμού όσο και του Ελληνισμού… Προσεύχομαι ικετευτικά και ελπίζω πως δεν θα επαναληφθεί και σήμερα ό,τι συνέβη με τις επτά Εκκλησίες της Μικράς Ασίας, προς τις οποίες απευθύνεται μεν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αλλά οι οποίες τελικά εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης…».