νύχτα-τρόμου-στη-μαγνησία-για-την-κακο-1238228
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2023 | 22:53

Νύχτα τρόμου στη Μαγνησία για την κακοκαιρία (βίντεο)

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Βόλο, καθώς το βράδυ της Τετάρτης (27/9) οι σφοδρές καταιγίδες απέκλεισαν ακόμη και το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξαν και εγκλωβισμοί ατόμων, όπου κάποια από τα άτομα που χρειάστηκαν βοήθεια ήταν και το συνεργείο και οι δημοσιογράφοι του καναλιού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν η δημοσιογράφος του καναλιού, Φρόσω Παύλου μαζί με άλλα τρία άτομα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από την Αγριά μέχρι και τις Αλυκές με την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ να καταβάλλουν προσπάθειες απεγκλωβισμών.

Η κατάσταση είναι δραματική και ο φόβος για τις ολονύχτιες βροχοπτώσεις δημιουργεί πανικό στους κατοίκους που ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ του Daniel. Αρκετά σπίτι και καταστήματα στο κέντρο έχουν ήδη πλημμυρίσει από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί.

Την ώρα που τα νερά έχουν φτάσει ακόμη και τους 80 πόντους σε κάποια σημεία στο κέντρο του Βόλου, τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται ακόμη πιο έντονα στα προάστιά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Νέα 112 ηχούν στην περιοχή.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι 2 Λόχοι του Στρατού με 24 λέμβους ώστε να επέμβουν.

Ήδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας – Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Οι κάτοικοι στη Μαγνησία με σακιά από άμμο και τσιμεντόλιθους οχυρώνουν τα σπίτια τους. Στο ρέμα του Κραυσίδωνα που διαπερνά το κέντρο της πόλης και είχε υπερχειλίσει πριν από 3 εβδομάδες, τόνοι φερτών υλικών μπάζα και πέτρες δεν έχουν μαζευτεί και εμποδίζουν τη ροή του νερού.