νοσοκομείο-πύργου-9-ώρες-αναμονής-για-α-736052
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2020 | 09:17

Νοσοκομείο Πύργου: 9 ώρες αναμονής για αναγκαία περίθαλψη καρκινοπαθή

Παρά τις προσπάθειες πολλών χρόνων προκειμένου να βελτιωθεί η συμπεριφορά απέναντι στους καρκινοπαθείς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται από τον υπόλοιπο κόσμο με περιφρόνηση και ένα λαθεμένο στοιχείο οίκτου που πολλές φορές γίνεται εύκολα αντιληπτό. Κανείς ωστόσο δε θα περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σε μια κοινωνία τόσο μικρή όπως αυτή του Πύργου, όπου τις προηγούμενες μέρες καρκινοπαθής έπεσε «θύμα» περιφρόνησης από γιατρούς του νοσοκομείου Πύργου, περιμένοντας για περισσότερες από 9 ώρες χωρίς να εξεταστεί.

Οι καρκινοπαθείς αντιπροσωπεύουν μια ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας μας, όπου παρά τη σοβαρή τους ασθένεια καλούνται να ανταπεξέλθουν και να βγουν νικητές στη δυσκολότερη μάχη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου αγωνιστή είναι και ο Θοδωρής Παπαπετρόπουλος, ο οποίος παρότι έχει διαγνωσθεί με καρκίνο παλεύει κάθε στιγμή προκειμένου να βγει νικητής.

Το επίμαχο επεισόδιο

Η κατάστασή του απαιτεί την επίσκεψή του ανά τακτικά χρονικά διαστήματα στα νοσοκομεία προκειμένου να κάνει τις θεραπείες τους ή να τον περιθάλψουν οι γιατροί σε περιπτώσεις που νοσεί. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή της περασμένης Τρίτης, όπου λόγω του πυρετού που είχε ανεβάσει για 7 ημέρες κρίθηκε αναγκαίο να πάει στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ύστερα από συνεννόηση που είχε και με το γιατρό του στην Πάτρα που τον έχει αναλάβει εδώ και αρκετό διάστημα. Με τη συνοδεία των παιδιών του, βρέθηκε στις 9 το πρωί της περασμένης Τρίτης στις εγκαταστάσεις της νοσηλευτικής μονάδας, προκειμένου το ιατρικό προσωπικό του να τον περιθάλψει.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαπετρόπουλος αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πατρίς», όταν πήγε στο νοσοκομείο παρέδωσε ένα φάκελο με εξετάσεις και το ιατρικό ιστορικό του προκειμένου να έχουν μια εικόνα οι γιατροί για την υγεία του και πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τον πυρετό που κρατούσε 7 συνεχόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού κοίταξαν τα χαρτιά του, του είπαν να περιμένει στην αίθουσα αναμονής μέχρι να τον καλέσουν. Ωστόσο, με τις ώρες να περνάνε και την ταλαιπωρία του να μεγαλώνει, οι ενοχλήσεις του προς τους γιατρούς γίνονταν όλο και πιο τακτικές.

Η «έκρηξή» του έγινε περίπου στις 18:45, με το διάστημα που βρισκόταν στην αναμονή να είναι μεγαλύτερο των 9 ωρών και ενώ έπρεπε στις 17:00 να έχει πάρει την αγωγή του για τον καρκίνο. Αποτέλεσμα της «έκρηξης» ήταν να καλέσει την αστυνομία, προκειμένου να λάβουν τα στοιχεία της γιατρού και να κινηθεί νομικά εναντίον της, κάνοντάς της αγωγή.

Κινείται νομικά

Οι αστυνομικές αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του κ. Παπαπετρόπουλου και πήραν τα στοιχεία της βάρδιας που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, καθώς δεν τους δόθηκαν στοιχεία για την πρωινή βάρδια. Ωστόσο, όπως τόνισε, οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να μπορέσει ο κ. Παπαπετρόπουλος να κινηθεί νομικά. Να σημειωθεί επιπλέον πως υπήρξε και συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Χριστόπουλο, ο οποίος φάνηκε θετικός να ελέγξει το συμβάν αρκεί να του καταθέσουν έγγραφη καταγγελία που θα του επιτρέπει να εξετάσει περαιτέρω το περιστατικό.

Παλαιότερο περιστατικό

Δεν παρέλειψε να τονίσει ιδιαίτερα τη μεγάλη αδιαφορία του ιατρικού προσωπικού, η οποία όπως σημείωσε τον έχει βάλει σε σκέψεις να μην πάει ξανά στο νοσοκομείο Πύργου. «Ένα εξίσου σοβαρό περιστατικό είχε συμβεί και πριν ενάμιση χρόνο», είπε χαρακτηριστικά, όπου τον κράτησαν για 15 μέρες με πυρετό. Αποτέλεσμα ήταν να φύγει από τη μονάδα και να πάει στην Πάτρα, όπου του έβαλαν ορό και την επόμενη μέρα ήταν μια χαρά και επέστρεψε σπίτι του.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν το παραπεμπτικό που του είχαν δώσει για την Πάτρα, το οποίο ανέφερε την αποτυχία των ιατρών να εντοπίσουν από πού πηγάζει ο πυρετός. «Λυπάμαι για όλη αυτή την κατάσταση και το χάλι που υπάρχει. Ήταν 9 ώρες αναμονής, χωρίς εξέταση. Κάθε μια ώρα τους ενοχλούσα, απαντώντας μου είτε με ένα περιμένετε, είτε με το να πάω στο διευθυντή προκειμένου να του πω να προσλάβει προσωπικό. Αν είναι πράγματα αυτά για το νοσοκομείο της πρωτεύουσας», συμπλήρωσε κλείνοντας ο κ. Παπαπετρόπουλος φανερά αναστατωμένος.

patrisnews