νοσοκομείο-νίκαιας-αποκαταστάθηκε-τ-531724
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.01.2020 | 15:17

Νοσοκομείο Νίκαιας: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα θέρμανσης

Σε αποκατάσταση του προβλήματος θέρμανσης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και ειδικότερα στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Μετά την αποκάλυψη του θέματος από τους γιατρούς του Νοσοκομείου (ΑΡΣΙ), δόθηκε εντολή από το υπουργείο Υγείας στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια (2η ΥΠΕ) να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουν να θερμανθούν άμεσα οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο.

Το πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού στη συγκεκριμένη πτέρυγα εμφανίσθηκε μέσα στις γιορτές, με συνέπεια οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς να αναγκάζονται να λαμβάνουν υπηρεσίες και να κάνουν αιμοκάθαρση μέσα στο ψύχος. Οι βλάβες του πεπαλαιωμένου συστήματος κεντρικού κλιματισμού είχαν παρουσιασθεί για πρώτη φορά πριν από περίπου έναν χρόνο, χωρίς ωστόσο τότε να αντικατασταθεί συνολικά αφού η τότε Διοίκηση– σύμφωνα με τους γιατρούς- περιορίσθηκε στην απλή αποκατάσταση των βλαβών.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρ. Ροϊλό, να προχωρήσει σε μόνιμη λύση αποκατάστασης της θέρμανσης στο κτίριο με την πιθανή αγορά και εγκατάσταση νέου συστήματος.