Νομός Θεσσαλονίκης: Τα πρώτα χιόνια ήρθαν – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στο νομό Θεσσαλονίκης κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Οι νιφάδες κάνουν κατά τόπους και σποραδικά την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου λόγω ολισθηρότητας. Για τον ίδιο λόγο η σύγκρουση δύο οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ασβεστοχωρίου, κοντά στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκάλεσε νωρίτερα μποτιλιάρισμα ενώ ακινητοποιήθηκαν, ευτυχώς για λίγη ώρα μηχανήματα και αλατιέρες του Δήμου και της Περιφέρειας που έχουν «πιάσει» δουλειά από τα χαράματα, όπως ανέφερε στο www.praktoreio-masedonia.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και υπεύθυνος αποχιονισμού, Γιάννης Ντίτσιος «ήταν μία μικροσύγκρουση,κόλλησαν εκείνη την ώρα αλατιέρες δικές μας και της Περιφέρειας, ευτυχώς το διάτημα που έμειναν ακινητοποιημένα τα μηχανήματα δεν ήταν κρίσιμο, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, τα αυτοκίνητα είναι στην άκρη του οδοστρώματος».

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις τις τελευταίες δύο μέρες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλούν παγετό. Από τις 05:00 συνεργεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κάνουν ρίψη αλατιού προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

«Αυτή τη στιγμή αλλά και από τα χαράματα ψιλοχιονίζει στον Χορτιάτη. Σαν άχνη, πέφτει λιώνει, αλλά αν δεν το αντιμετωπίσουμε, μετατρέπεται σε ένα λεπτό φιλμ πάγου» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. «Από τις 5 το πρωί ρίχνουμε αλάτι ώστε να να είναι όλοι οι δρόμοι ανοικτοί, να πάει ο κόσμος στη δουλειά του και τα παιδιά στα σχολεία. Είμαστε σε ετοιμότητα αν αγριέψει περισσότερο ο καιρός, όπως και στο προηγούμενο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας, θα κρατήσουμε το Δήμο μας προσβάσιμο, συμπλήρωσε ο υπεύθυνος αποχιονισμού, Γιάννης Ντίτσιος.

Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, υπάρχουν από σήμερα το πρωί τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας,στα οποία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες:

Ημαθία

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης μέσω Καστανιάς, από το 85ο έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης),

στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 9ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο),

στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Δασκίου, από το 21ο έως το 43ο χιλιόμετρο (Δάσκιο),

στη Δημοτικό Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),

στη Δημοτική Οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου, από το 3ο έως το 14ο χιλιόμετρο (Ροδοχώρι), στη Δημοτική Οδό Νάουσας / Σελίου, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

Πέλλα

στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο

Νομός Κιλκίς

στην Επαρχιακή Οδό Γρίβας / Καστανερής / Λιβαδίων.

Νομός Πιερίας

στην Επαρχιακή Οδό Ρητίνης / Ελατοχωρίου, έως το χιονοδρομικό κέντρο, στην Επαρχιακή Οδό Μοσχοποτάμου / Ελατοχωρίου.

Χαλκιδική

στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού μέσω Ταξιάρχη, στη Δημοτική Οδό Ταξιάρχη / Πολύγυρου μέσω Τσουκαλά, εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΡΟΜΟΙ, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΧΙΟΝΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΠΟΥ, ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΛΥΣΙΔΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!