νομική-αθηνών-φοιτητές-καταγγέλλουν-720096
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.04.2022 | 22:57

Νομική Αθηνών: Φοιτητές καταγγέλλουν καθηγητή για παρενόχληση

Σάλος στη Νομική Αθηνών!

Στο στόχαστρο η συμπεριφορά ενός καθηγητή.

Ειδικότερα, σε μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, τονίζοντας ότι καθηγητής της σχολής συστηματικά παρενοχλεί φοιτητές.

Όπως αναφέρουν, ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά εκτυλίχθηκε σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορωνοϊού. Τότε, κατά τη διάρκεια εξέτασης προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του.

Την ίδια κιόλας μέρα του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ», εδραιώνοντας την ιδιότητά του, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα.

Στη συνέχεια οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του Χ.Χ. «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;». Σύμφωνα με την καταγγελία, ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα ο Χ.Χ. να τον κόψει με 2 στο μάθημα, ενώ όταν ο φοιτητής ζήτησε από τον καθηγητή του μαθήματος να γίνει επίδειξη του γραπτού του, όπως προβλέπεται, του το αρνήθηκε καθώς δεν μπορούσε «να βρει σε ποιον βαθμολογητή είχε ανατεθεί το γραπτό του».»

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν αρκετά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Από τη στιγμή που ο Χ.Χ έλαβε την θέση του καθηγητή και απέκτησε επαφή με ακόμα περισσότερους φοιτητές στο μάθημα η παρενοχλητική αυτή συμπεριφορά έγινε πιο συστηματική. Μέχρι και σήμερα προσεγγίζει φοιτητές στα social media, τους στέλνει μηνύματα με ενοχλητική οικειότητα και σχολιάζει στις δημόσιες αναρτήσεις τους(!). Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, την θέση ισχύος του ως επιτηρητής, η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ύστερα από τον διορισμό του ως καθηγητή, αισθάνεται την ασφάλεια να συμπεριφέρεται με αυτόν τον παραβιαστικό τρόπο σε φοιτητές, οι οποίοι λόγω φόβου δεν αντιδρούν. Η παρενόχληση αυτή εκ μέρους του καθηγητή Χ.Χ κανονικοποιείται, ενώ παράλληλα χειραγωγεί τις σκέψεις τους (gaslighting), μεταξύ άλλων στέλνοντάς τους και προσωπικά μηνύματα, όπως “μην πάρεις στα σοβαρά αυτό που σου σχολίασα”».

Δείτε την καταγγελία-ψήφισμα