νέο-πανεκπαιδευτικό-συλλαλητήριο-στ-1443354
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.03.2025 | 06:00

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9 Απριλίου

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες έδωσαν νέο «ραντεβού» για την 9η Απριλίου.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είχαν εξαγγείλει τη σημερινή κινητοποίηση με αίτημα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου «να δοθούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί». Έτσι, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικότερα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν: άμεση επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, «πραγματικές», όπως αναφέρουν, αυξήσεις μισθών, άμεση παύση των διώξεων και των πειθαρχικών, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται, ότι στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από πόλεις εκτός του λεκανοπεδίου, ενώ τη στήριξη τους είχαν δηλώσει και ενώσεις γονέων και πανεπιστημιακοί.

«Σταθμό» χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, τη σημερινή κινητοποίηση και χαρακτήρισε «απαξιωτική» τη συμπεριφορά της κυβέρνησης «αντί για δεσμεύσεις στα αιτήματα, να απαντήσει με χημικά».

Στο συλλαλητήριο έδωσε το «παρών» και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών και την προσπάθειά τους να μορφώσουν τα παιδιά μας μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες υποχρηματοδότησης και έντασης του αυταρχισμού της κυβέρνησης».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.