νεκρός-55χρονος-ορειβάτης-στον-όλυμπο-422125
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.12.2017 | 09:09

Νεκρός 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο

Νεκρός ανασύρθηκε ένας εκ των δύο ορειβατών που εγκλωβίστηκαν κατά την διάρκεια αναρρίχησης τους στον Όλυμπο τη Δευτέρα. Πρόκειται για έναν 55χρονο ορειβάτη που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση.

Την πυροσβεστική ειδοποίησε ο συνοδοιπόρος του το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο 55χρονος άτυχος άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του, καθώς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από την πτώση του.

Αμέσως, στήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με τρία οχήματα από Κατερίνη και Λιτόχωρο καθώς και από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά κλιμάκια να μην φτάσουν έγκαιρα στο σημείο και να βρουν νεκρό τον άνδρα χθες στις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 55χρονος έφερε αρχικά σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς έπεσε σε χαράδρα.

Ζωντανός εντοπίστηκε ο 37χρονος άνδρας που είχε πάει για αναρρίχηση με τον 57χρονο.

Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.

Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Χθες, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.