νέα-μέτρα-τι-αλλάζει-από-σήμερα-πολί-887049
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2021 | 10:31

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα – Πολίτες δύο ταχυτήτων & στο ψάρεμα

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα – Πολίτες δύο ταχυτήτων & στο ψάρεμα

To ψάρεμα αλλά μόνο για τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα πάρκα αλλά μόνο για πεζούς ή ποδηλάτες, ανοίγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις των νέων μέτρων.

Έτσι μετά την απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο που δημιούργησε πολίτες δύο ταχυτήτων ανάμεσα στις προνομιούχες και τις υποβαθμισμένες περιοχές, επεκτείνει την διάκριση και ανάμεσα σε όσους κατοικούν παραθαλάσσιες (σ.σ οι οποίοι, πλέον, εκτός από το να κολυμπούν μπορούν και να ψαρεύουν) και περιοχές που δεν βρέχονται από τη θάλασσα, που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε από τα δύο.

Επιπλέον, επεκτείνει από σήμερα το ωράριο μετακίνησης έως 9μ.μ. όλες τις μέρες (σ.σ. δηλαδή τα σαββατοκύριακα), σε όλη την επικράτεια

Γενναιόδωρη με την εκκλησία

Παράλληλα η κυβέρνηση εμφανίζεται για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα γενναιόδωρη με την εκκλησία, κάτι που χθες επιχειρήσει να αποκρύψει ο υφυπουργός Σκέρτσος, ανοίγοντας τους καθεδρικούς ναούς σε κάθε δήμο τρεις ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα μέτρα

-Επέκταση ωραρίου μετακίνησης έως 9μ.μ. όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια από αύριο το πρωί.

-Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων και πάρκων: Οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα δημόσια πάρκα ως 3 άτομα, εκτός από οικογένειες, θα γίνεται πεζή ή με ποδήλατο και με χρήση του sms 6.

-Ψάρεμα είτε από πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ μέτρων είτε από την παραλία για  ΜΟΝΟ, όμως, για κατοίκους παραθαλάσσιων δήμων. Η πρόσβαση θα γίνεται πεζή ή με ποδήλατο και την χρήση κωδικού 6.

-Λειτουργίες με τη συμμετοχή ενός ατόμου ανά 25 τμ στους καθεδρικούς ναούς  κάθε δήμου τις εξής ημερομηνίες:

*21/3 Κυριακή της Ορθοδοξίας.

*25/3 Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

*26/3 Δεύτεροι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

-Λειτουργία κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης άκρων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων από τη Δευτέρα.