νέα-ιωνία-ο-ιδιοκτήτης-της-καφετέριας-871862
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2023 | 04:00

Νέα Ιωνία: Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είχε «εξαφανίσει» το υλικό από τις κάμερες

Μετά τους πυροβολισμούς στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, άφησε την τελευταία πνοή του ο 39χρονος υδραυλικός. Αρχικά, οι αστυνομικοί δεν είχαν βρει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού που θα τους βοηθούσε πολύ να καταλάβουν πώς έγιναν τα πράγματα.

Ενώ συνεχίστηκε η έρευνα για την υπόθεση της Νέας Ιωνίας, αποκαλύφθηκε ότι οι κάμερες δεν ήταν… «τυφλές» και ότι το καταγραφικό είχε εσκεμμένα εξαφανιστεί. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού γνώριζε που βρισκόταν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για υπόθαλψη εγκληματία και για ψευδή κατάθεση.

Το υλικό από το κατάστημα πέρασε στα χέρια των αστυνομικών και η εικόνα για το έγκλημα ξεκαθάρισε.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι σε αυτήν, φαίνεται ένας από τους δράστες να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με το θύμα, τον 39χρονο υδραυλικό. Ο άνθρωπος αυτός είχε όπλο. Στη συνέχεια, έφτασαν εκεί άλλα έξι άτομα και ξέσπασε η συμπλοκή.

Τα δύο άτομα που πυροβόλησαν είναι ο άντρας (αλβανικής καταγωγής) που έφτασε πρώτος στο μαγαζί και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με το θύμα και ένας από τους έξι άντρες που μπήκαν στο μαγαζί στη συνέχεια.

Μάλιστα, πριν τους πυροβολισμούς φαίνεται ότι έγινε και ανταλλαγή χτυπημάτων με τα χέρια και με τη λαβή όπλου.

Αν και από το οπτικό υλικό δεν ξεκαθαρίζεται από ποιο όπλο τραυματίστηκε θανάσιμα ο 39χρονος υδραυλικός, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή δεν ήταν 7, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, αλλά 8.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ταυτοποιήσει δύο άντρες, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και έξι που κατηγορούνται για συμμετοχή στο έγκλημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ίσως κάποιοι να κρύβονται στην Αλβανία και κάποιοι στην Ελλάδα. Πάντως, ο λόγος της συμπλοκής, φαίνεται πως ήταν για την προστασία μαγαζιών.