νέα-ένταση-και-διακοπή-στη-δίκη-για-την-568649
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.12.2018 | 14:07

Νέα ένταση και διακοπή στη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Διεκόπη η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά από ένταση που επικράτησε κατά την διάρκεια εξέτασης μάρτυρα.

Συγκεκριμένα υπήρξε φραστικό επεισόδιο με έναν εκ των κατηγορουμένων και του μάρτυρα αστυνομικού.

Ο αστυνομικός κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε συλλάβει τον κατηγορούμενο και τότε εκείνος σηκώθηκε όρθιος και καταφέρθηκε φραστικά εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέμματα.

«Λέτε ψέματα. Είμαι άδικα στη φυλακή 14 μήνες» φώναζε.

Χθες, κατά την δεύτερη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, κατέθεσε ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανόλης και η μητέρα του, Άννα – Κατίνα.

«Καμία μάνα να μην ζήσει αυτά που έζησα»

Συγκλονιστική ήταν η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Άννα – Κατίνα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της για την πολύμηνη απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Η κ. Λεμπιδάκη μίλησε για τα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία λέγοντας πως αυτές οι ημέρες ήταν εφιαλτικές.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα», επεσήμανε η κ. Λεμπιδάκη.

Παράλληλα, η μητέρα του επιχειρηματία ανέφερε πως έχουν αποφασίσει ως οικογένεια να γυρίσουνε σελίδα, να μην σκέφτονται τα όσα έγιναν εκείνους τους εφιαλτικούς μήνες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς

Νωρίτερα κατέθεσε ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανόλης ο οποίος περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις που είχε η οικογένεια με τους απαγωγείς.

Ο αδερφός του επιχειρηματία είχε αναλάβει το βάρος της ευθύνης για τις διαπραγματεύσεις και ήταν το πρόσωπο που έλαβε τα πρώτα γραπτά μηνύματα των απαγωγέων με τα οποία γνωστοποιούσαν στην οικογένεια την κράτηση του 54χρονου αλλά και τις απαιτήσεις τους προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Μανόλης Λεμπιδάκης, περιέγραψε την αγωνία που έζησαν τα μέλη της οικογένειας, όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τις 17 Μαΐου 2018, οπότε με ένα δυσοίωνο SMS των απαγωγέων που έλεγε “χάσατε”, είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία. Ωστόσο, ο ίδιος ο μάρτυρας επισήμανε ότι βαθιά μέσα του πίστευε πως ο αδελφός του ήταν ζωντανός και θα επέστρεφε κοντά τους.

«Κάποιος σας δασκαλεύει, δεν μας βοηθάτε»

Όπως την περασμένη Πέμπτη η πρόεδρος της έδρας έκανε παρατήρηση στον Μιχάλη Λεμπιδάκη, έτσι και αυτή τη φορά παρατήρησε τον αδελφό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου. Όταν ερωτηθείς πάνω σε μια λεπτομέρεια ο Μανόλης Λεμπιδάκης απάντησε «δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες», η πρόεδρος τον επέπληξε λέγοντάς του «δεν μας βοηθάτε, κάποιος σας δασκαλεύει, αλλά η κατάθεσή σας δεν είναι ουσιώδης».