ν-βουτζάς-ποια-γνωστή-ηθοποιός-ήταν-στ-513635
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.08.2018 | 20:56

Ν. Βουτζάς: Ποια γνωστή ηθοποιός ήταν στις φωτιές και δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί της (φωτο)

Εκεί, ανάμεσα στα αποκαΐδια, στον τόπο όπου πριν από τη μανιασμένη φωτιά ήταν ένας επίγειος παράδεισος, στέκει σαν φάντασμα το εξοχικό σπίτι της ηθοποιού!

Κανείς δεν έβγαλε στο φως της δημοσιότητας την περιπέτειά της, κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι ανάμεσα στα σπίτια που παραδόθηκαν στο «τέρας» της φωτιάς ήταν κι εκείνο της γνωστής ηθοποιού με τη μεγάλη καριέρα στο θέατρο και στην ελληνική τηλεόραση.

Εκεί, στον Νέο Βουτζά, η «Espresso» συνάντησε την Τιτίκα Σαριγκούλη, η οποία σαν ακοίμητος φρουρός κοίταζε τα αποκαΐδια. Την πλησιάζω θέλοντας να μάθω πώς είναι, πώς νιώθει μετά την εθνική τραγωδία που βύθισε στο πένθος εκατοντάδες οικογένειες. Με στωικότητα και υπερηφάνεια συνάμα δεν μου αρνείται όταν της ζητώ να κάνουμε μαζί περιμετρικά αυτοψία στο σπίτι της και να δω ό,τι έχει απομείνει από το ησυχαστήριό της. Δεν περνούν παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα, όταν βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα θέαμα που με κάνει να σαστίσω και να αναρωτηθώ αν αυτό που αντικρίζω είναι πραγματικότητα ή Το καμένο παράθυρο με το σχήμα του σταυρού παιχνίδι του μυαλού. Ανάμεσα στα αποκαΐδια και στις αναμνήσεις της ηθοποιού που έγιναν στάχτες στέκει κάτι που μοιάζει με θεόσταλτο σημάδι.

Η «αθυρόστομη» γιαγιά της TV μένει σε αυτό το σπίτι από το 1971, όταν πέθανε ο πατέρας της, ο οποίος το είχε φτιάξει χρόνια πριν. Το επισκέπτεται χειμώνα καλοκαίρι (παλιότερα με το μηχανάκι της, που οδηγούσε χρόνια, και τώρα με το αστικό λεωφορείο) και είναι πολύ δεμένη μαζί του, καθώς εκείνη βοήθησε να πέσουν τα μπετά στο μπαλκόνι του και στα σκαλοπάτια που οδηγούν σε αυτό, ενώ μόνη της έφτιαξε και ένα καλντερίμι στον κήπο με πέτρες που μάζεψε από την παραλία.

«Δεν θα σταθώ στα καμένα τα δικά μου, όταν υπάρχουν ζωές χαμένες, όπως η γειτόνισσά μου η Ρίτσα που κάηκε ζωντανή γιατί δεν πρόλαβε να φύγει από το σπίτι της, καθώς και τόσοι άλλοι άνθρωποι…» μας λέει με τη στεντόρεια φωνή της -που, όταν αγριεύει, γίνεται πραγματικά φοβιστική- και μας προτρέπει να πάμε έως τη σιδερένια εξώπορτα του σπιτιού της αδικοχαμένης γυναίκας, όπου κάποιοι έχουν κρεμάσει ένα μπουκέτο με μοβ λουλούδια, ως ένα είδος μνημοσύνου.