μυστικός-γάμος-στα-κύθηρα-για-βουλευτ-525007
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.05.2019 | 16:08

Μυστικός γάμος στα Κύθηρα για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στα Κύθηρα παντρεύτηκε η Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη τον εκλεκτό της καρδιάς της, Φώτη Γεωργιτσόπουλο Δικηγόρο Αθηνών, τη Δευτέρα του Πάσχα στο Κάστρο της Χώρας. Τον γάμο τέλεσε ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης και κουμπάροι ήταν ο Μάνος Τριφύλλης, Φαρμακοποιός και Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων, με τη σύζυγό του Ελίνα Ιορδανίδου, γιατρό Παθολόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, η Νίνα Κασιμάτη, που έλκει την πατρική καταγωγή της από τα Κύθηρα, επέλεξε να κάνει τον γάμο της εκεί ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, για να αναβιώσει τις οικογενειακές ρίζες της και να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα της Γιώργου Κασιμάτη, ιστορικού Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού επί Ανδρέα Παπανδρέου, πρωταθλητή Στίβου και πατέρα του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού στην Ελλάδα, του οποίου οι πρόγονοι κατάγονταν από τα Κύθηρα και τις Μουρνιές Χανίων, πριν να μετοικήσουν στον Πειραιά και το Κερατσίνι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Παρών στο γάμο ήταν και ο μικρός Κωστής Κοντολέων με την οικογένειά του, ένα χαρισματικό 16χρονο Τσιριγωτάκι στο οποίο η Βουλευτής τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τις λαογραφικές γνώσεις του και, μάλιστα, ήταν εκείνος που της έφτιαξε τη νυφική ανθοδέσμη από μαγιάτικα λουλούδια του νησιού, καθώς και την παραδοσιακή κουλούρα του γάμου.

Το ζευγάρι έφτασε στο νησί το Μεγάλο Σάββατο για να γιορτάσουν την Ανάσταση και το Πάσχα, και έμειναν στο σπίτι της οικογένειας του ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωργίου Λεοντσίνη, στο χωριό Κεραμωτό.

Να σημειωθεί πάντως, ότι ο πασχαλιάτικος γάμος της Νίνας Κασιμάτη κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού, όπως ειπώθηκε, τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει το θρησκευτικό μυστήριο με συγγενείς και φίλους – που άλλού – στη Β’ Πειραιά.

Πηγή: topontiki.gr