μπουλντόζες-για-εκατοντάδες-αυθαίρε-322885
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.11.2018 | 11:17

Μπουλντόζες για εκατοντάδες αυθαίρετα – Κατεδαφίσεις ακόμα και πρώτων κατοικιών

Αντιμέτωποι με τις μπουλντόζες αναμένεται να βρεθούν από το Νοέμβριο του ’19 εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία έχουν εντοπιστεί, καταγραφεί και χαρακτηριστεί αυθαίρετα.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, στην Αχαΐα έχουν καταγραφεί 15.308 αυθαίρετα από τα οποία πολλά είναι κτισμένα μέσα σε δασικές εκτάσεις και καταλαμβάνουν συνολικά 3.984 στρέμματα σε επίπεδο νομού, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 36.9 εκ. ευρώ.

Οι διαδικασίες κατεδάφισης θα είναι εξπρές και σε αυτές εντάσσονται και σπίτια τα οποία έχουν δηλωθεί ή όντως είναι πρώτη κατοικία και στην Αχαΐα.

Για αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ακόμα και η θέσπιση και καταβολή προνοιακού επιδόματος στέγασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως μόνη κύρια κατοικία της οποίας ο ιδιοκτήτης εντός των ορίων του νομού Αχαΐας θα μπορεί να λάβει το προνοιακό επίδομα στέγασης, θα πρέπει να είναι το μοναδικό ακίνητο που διαθέτει εντός των ορίων αυτού, αλλά ακόμα περισσότερο και σε ακτίνα 250 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, θα προβλέπεται πως στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες προβαίνουν σε κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων τους, το αρμόδιο για τη διαπίστωση της κατεδάφισης όργανο, συντάσσει και εκδίδει το πρωτόκολλο συμμόρφωσης. Το πρωτόκολλο θα κοινοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης προκειμένου να εφαρμοστεί η διαδικασία διαγραφής των προστίμων λόγω αυτοκατεδάφισης.