μπορείς-να-χρησιμοποιήσεις-το-περσιν-31226
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2019 | 15:09

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περσινό σου αντηλιακό και φέτος

Το καλοκαιράκι έφτασε, τα χειμωνιάτικα έχουν πάρει την ανιούσα για το πατάρι και τα χαλιά σιγά σιγά έχουν αρχίσει να μαζεύονται.

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί αν σας κάνει το περσινό μαγιό σας, ενώ σας προβληματίζει αν θα πάτε φέτος διακοπές. Αυτό που θα έπρεπε να έχετε στο μυαλό σας είναι αν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε φέτος το περσινό αντηλιακό σας. Στους περισσότερους από εμάς το τέλος του καλοκαιριού μας βρίσκει με σχεδόν γεμάτο το μπουκάλι και το ερώτημα αν θα πρέπει να το πετάξουμε τριγυρνά στο μυαλό μας.

Το πρόβλημα με ένα παλιό αντηλιακό είναι ότι μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του κι έτσι δεν απλώνεται ομοιόμορφα στο δέρμα. Συνεπώς δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη κι αν τα μεμονωμένα ενεργά συστατικά του παραμένουν αναλλοίωτα. Ένα παλιό αντηλιακό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Παράλληλα, η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες και η επαφή του με την άμμο, τα βρώμικα χέρια κ.λπ. μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Οι ειδικοί συνιστούν να μη χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία επιτρεπόμενης χρήσης. Η ετικέτα του προϊόντος σχεδόν πάντα αναφέρει για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε το αντηλιακό αφού το ανοίξουμε. Συνήθως, η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι 12 μήνες.

Τα αντηλιακά προϊόντα σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε η δράση τους να διαρκεί τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε φέτος να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό που είχατε αγοράσει πέρυσι, αρκεί να μην είχε εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Παρόλα αυτά αν διαπιστώσετε ότι έχει διαφορετική υφή, περίεργη μυρωδιά ή χρώμα πετάξτε το. Για να το διατηρήσετε σωστά θα πρέπει να το αποθηκεύετε με το καπάκι σφιχτά κλειστό, σε θερμοκρασία δωματίου και σε σημείο χωρίς υγρασία. Μια ακόμα πιο έξυπνη και σίγουρη λύση για να προστατέψετε το αντηλιακό σας είναι το mini ψυγειάκι παραλίας τύπου νεσεσέρ που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κάμπινγκ καθώς και σε αρκετά καταστήματα καλλυντικών. Θα κρατήσει σε άριστη κατάσταση τα αντηλιακά σας καθώς και τα υπόλοιπα καλλυντικά σας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης τους.

Πηγή: spirossoulis