«Μπλόκο» ΑΠΔΠΧ στη δημοσιοποίηση ονομάτων αιρετών που διώκονται ποινικά

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), γνωστή και ως Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προσκρούει η δημοσιοποίηση των ονομάτων αιρετών της Αυτοδιοίκησης, σε βάρος των οποίων, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, υπάρχουν ποινικές διώξεις, και δικαστικές αποφάσεις για σοβαρά ποινικά παραπτώματα.

Η aftodioikisi.gr, αν και αποκάλυψε τον αριθμό και το πλήθος των υποθέσεων, αιρετών που εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις, δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης και δημοσιοποίησης των ονομάτων, αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει θεσπίσει, η ΑΠΔΠΧ.

Ωστόσο οι συγκεκριμένες υποθέσεις είτε έχουν εκδικαστεί είτε βρίσκονται στη δικαιοσύνη και πέρα εκατοντάδων αιρετών της Αυτοδιοίκησης, αφορούν επίσης αστυνομικούς, ιατρούς του ΕΣΥ, διοικητές Οργανισμών αλλά και εκπαιδευτικούς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΜΠΛΟΚΟ, ΑΠΔΠΧ, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ, ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!