Μνημόσυνο Κατσίφα: Συνελήφθη αστυνομικός Έλληνα βουλευτή στους Άγιους Σαράντα

  • Απο stergios
  • 8 Δεκεμβρίου 2018 - 20:12
  • Comments Off

Συνελήφθη στους Αγίους Σαράντα αστυνομικός φρουρός βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα Βασίλη. Οι δύο τους καθώς πήγαιναν το πρωί στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, σταμάτησαν σε μπλόκο της Αλβανικής Αστυνομίας στην περιοχή Κρανιά των Αγίων Σαράντα και οι Αλβανοί αστυνομικοί ανακάλυψαν το όπλο του Έλληνα αστυνομικού που παρανόμως έφερε μαζί του σε ξένο έδαφος, με αποτέλεσμα να συλληφθεί αμέσως για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Βουλευτής επέστρεψε κανονικά στην Ελλάδα, όμως ο αστυνομικός του που δεν είχε δικαίωμα να οπλοφορεί εκτός της ελληνικής Επικράτειας, συνελήφθη, κρατείται και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές από τις Αλβανικές, θα δικαστεί την Δευτέρα και ανάλογα την ποινή που θα του επιβληθεί (μάλλον με ανασταλτικό χαρακτήρα) αναμένεται μετά να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστροφή του είναι βέβαιο ότι θα τον περιμένει και μία ΕΔΕ για τους λόγους που πέρασε παρανόμως με τον οπλισμό του σε μία ξένη χώρα.

Από την Αλβανική Αστυνομία μετέφεραν σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πως ο Έλληνας αστυνομικός όταν τον ρώτησαν αν φέρει κάτι μαζί του το αρνήθηκε και κατά τον σωματικό έλεγχο εντοπίστηκε το όπλο του, το οποίο όμως αν είχε κάνει έγγραφο αίτημα στις Αλβανικές Αρχές και το είχε δηλώσει, ως συνοδός πολιτικού ενδεχομένως να του είχαν επιτρέψει να το έχει μαζί του.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα της Αλβανικής Αστυνομίας ήταν δρακόντεια με αποτέλεσμα να γίνουν 5 προσαγωγές ομογενών από και μία ενός Έλληνα υπηκόου από την Κόνιτσα. Ο ηπειρώτης αφέθηκε πριν από λίγο ελεύθερος και αναμένεται να αφεθούν και οι ομογενείς.

Εξαιτίας των εμποδίων και των μπλόκων της Αλβανικής Αστυνομίας που σε αρκετούς δεν επέτρεψαν να περάσουν, περίπου 90 άτομα σχημάτισαν μία αλυσίδα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από την πλευρά των ελληνικών συνόρων και δεν επέτρεπαν για λίγη ώρα σε λεωφορεία από την Αλβανία να περάσουν ενός της ελληνικής επικράτειας. Με την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας το περιστατικό αυτό έληξε.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΟΠΛΟ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΔΕ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ, ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!