μη-μου-μιλάς-έτσι-έχω-κάνει-φυλακή-ξ-1591883
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.05.2026 | 23:37

«Μη μου μιλάς έτσι, έχω κάνει φυλακή»- Ξέσπασε 19χρονος σε αναμορφωτήριο

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε έξαλλη κατάσταση βρέθηκε ένας 19χρονος στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου όταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δεν του έφεραν το φαγητό του.

Όλα ξεκίνησαν χθες (28/5), όταν σύμφωνα με την κατάθεση του υπαλλήλου, ο 19χρονος ξύπνησε στις 19.15, ήταν νευριασμένος, ζήτησε το φαγητό του και ο υπάλληλος του απάντησε ότι είχε σερβιριστεί, αλλά η μερίδα του βρισκόταν στην τραπεζαρία.

«Τότε χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει και να με απειλεί. Μου έλεγε μη μιλάς έτσι σε μένα, έχω κάνει φυλακή, μπ…., π…. γιέ» αναφέρει ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας είπε ότι ο κατηγορούμενος τον πλησίασε πολύ κοντά, εκείνος του είπε να απομακρυνθεί και μόλις γύρισε την πλάτη του για να φύγει, ο 19χρονος του κατάφερε δύο γροθιές στο πίσω μέρους του κεφαλιού και στον αυχένα, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί.

Οι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ακινητοποίησαν τον νεαρό και τον παρέδωσαν στην Αστυνομία, για να προχωρήσει στη σύλληψή του.

Στη σημερινή (28/5) κατάθεση στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου , ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ξύπνησε αφού είχε πάρει χάπια για τον ύπνο, ζήτησε το φαγητό του, ο σωφρονιστικός υπάλληλος του είπε νευριασμένος ότι βρισκόταν στο τραπέζι, νευρίασε και αυτός και έγινε ότι έγινε.

Ο 19χρονος ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και ο εισαγγελέας έδρας του απάντησε ότι το δελτίο σήμανσης για το πρόσωπό του είναι 3 σελίδες για αξιόποινες πράξεις κλοπές, ναρκωτικά, σωματική βλάβη και ένταξη σε συμμορία. Μάλιστα είπε ότι έχει πάει και στο παρελθόν στο ίδρυμα για κλοπές και πρότεινε την ενοχή του για τις δύο από τις τρεις κατηγορίες.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βία κατά υπαλλήλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, την οποία θα εκτίσει στο σύνολό της σε κατάστημα κράτησης, καθώς έχει ενηλικιωθεί.