Μετρό Θεσσαλονίκης: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 304 πολίτες - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back

Μετρό Θεσσαλονίκης: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 304 πολίτες

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία εκδόθηκε στις 14/9/2021, απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 304 πολίτες για το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι αιτούντες, δια των συνηγόρων τους, έκαναν λόγο για «προσβολή της προσωπικότητάς τους», ισχυριζόμενοι ότι θίγεται το «δικαίωμά τους να απολαμβάνουν το μνημείο ακέραιο και αυθεντικό».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήταν από τους φορείς που αντέκρουσαν τους παραπάνω ισχυρισμούς και παρενέβησαν υπέρ της Αττικό Μετρό και της αναδόχου εταιρείας, επικαλούμενος το έννομο συμφέρον των εμπόρων μελών του που εδρεύουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δη όσων έχουν καταστήματα παρακείμενα των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, έχοντας γνώση ότι οι εργασίες που εκτελούνται στον σταθμό Βενιζέλου, γίνονται βάσει Υπουργικής Απόφασης, η συνταγματικότητα της οποίας ήδη κρίθηκε από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόσθετη παρέμβαση για την απόρριψη του αιτήματος άσκησαν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως εκ τούτου, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, δηλώνει ότι «μετά από αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια τόσο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όσο και των υπολοίπων φορέων και αρχών, ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αυτό το μεγάλο έργο της πόλης μας, το οποίο θα ανακουφίσει τους επί σειρά ετών ταλαιπωρημένους πολίτες και εργαζόμενους, θα αποσυμφορήσει τους κεντρικούς δρόμους και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!