Μεταναστευτικές ροές: 649 άνθρωποι σε 24 ώρες

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας, με 649 παράτυπους μετανάστες να περνάνε στη χώρα μας μέσω του Αιγαίου περίπου μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Στη Λέσβο τέσσερις στους δέκα μετανάστες είναι παιδιά, πολλά μικρής ηλικίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, άλλοι 377 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο, τη Δευτέρα και την Τρίτη έως τις 12 το μεσημέρι. Το ίδιο διάστημα πέρασαν 244 στη Χίο και 28 στη Σάμο.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι αφίξεις, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ήταν 119 σε σχέση με τις 197 την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λέσβο σήμερα ζουν περίπου 15.000 αιτούντες άσυλο. Η πλειονότητά τους είναι από το Αφγανιστάν (70%) τη Συρία (12%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (4%) και τη Σομαλία (4%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού, τα παιδιά το 42%, από τα οποία, τα περισσότερα είναι μικρότερα των 12 ετών. Περίπου το 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή μακριά από τις οικογένειές τους και προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν. Περίπου το 33% των ανδρών είναι μεταξύ 18 και 39 ετών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΡΟΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ, 649


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!