η-μεταμόρφωση-της-πλατείας-ανεξαρτησ-436740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2018 | 14:52

Η μεταμόρφωση της πλατείας Ανεξαρτησίας

Η πλατεία Ανεξαρτησίας, πρώην πλατεία Βάθης, εδώ και καιρό έχει γυρίσει σελίδα και δεν θυμίζει σε τίποτα τις εικόνες του χθες. Η πλατεία που αποτελούσε το στέκι ατόμων που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και ένα από τα σημεία της Αθήνας που φημίζονταν για την δράση εγκληματικών στοιχείων, έχει αλλάξει με την παρουσία καφέ και καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Στην πλατεία υπάρχουν δεκάδες τραπεζάκια, γλάστρες και παρτερια με λουλούδια, προστατευτικά πλέξιγκλας πλαστικά για το κρύο και κάθε πρωί αποτελεί πλέον, σημείο συνάντηση για τους Αθηναίους για έναν γρήγορο πρωινό καφέ.

Τα άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και που τα έβλεπες όλο το 24ωρο σε αυτή την πλατεία- ένα χώρο που μέχρι χθες αποτελούσε άβατο- ανήκουν πλέον στο παρελθόν μετά από αυτή την μεταμόρφωση. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι συνεχόμενη όλο το 24ωρο.

«Γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας έχουν ανοίξει τα τελευταία δυο χρόνια τέσσερα νέα ξενοδοχεία. Το δικό μας καφέ λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ο κόσμος πλέον έρχεται καθώς η πλατεία έχει αλλάξει όψη εντελώς. Πεντακάθαρη καθημερινά από τους ανθρώπους του δήμου Αθηναίων και την εικόνα την βλέπετε από μόνοι σας», είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84 η Κατερίνα Τσαούση, που εργάζεται σε καφέ της πλατείας που λειτουργεί 24ωρες.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του Κώστα Μουσταίρα που εργάζεται και αυτός σε καφέ της πλατείας, ο οποίος με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι η πλατεία έχει αλλάξει εντελώς όψη και μέσω του σταθμού μας καλεί τους Αθηναίους να περάσουν από εδώ για να το διαπιστώσουν και στην πράξη.

Πηγή: αθήνα 9,84

Συντάκτης: Κώστας Κορέλλης