Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
7
Μάι
Back
Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε ανοίγει -Τι ισχύει σήμερα (ΦΕΚ)

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό θα συνεχίσει να ισχύει. Το γεγονός επιβεβαίωσε

κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, «σε κάθε περίπτωση ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από σε νομό, διότι, ήδη μου έχουν έρθει κάποιες ερωτήσεις. Είναι ένα μέτρο που αντιλαμβανόμαστε ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα αναφορικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις και τον οικογενειακό προγραμματισμό όλων μας, αλλά είναι ένα οριζόντιο αναγκαίο μέτρο, ώστε να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη υγεία».

Στο 36:10

Τι ισχύει

Υπενθυμίζεται ότι με τα ισχύοντα μέτρα, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1

Δύο ακόμη λόγοι μετακίνησης από νομό σε νομό προβλέπονται από την κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 23/1:

  • Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.
  • Μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, και μόνο εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η μετακίνηση της παρούσας περίπτωσης δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αττική -«κόκκινες» περιοχές: Επανέρχεται το click away, έρχεται το click inside – Τι αλλάζει στην κυκλοφορία

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!