Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Πότε πάμε για αλλαγή

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Πότε πάμε για αλλαγή

Κανονικά ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο σήμερα και μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση. Όλα δείχνουν ότι τελικά θα υπάρχει απελευθέρωση για μετακίνηση εκτός Δήμου, αφού είναι κάτι που ισχύει για όσους θέλουν να πάνε για νύχια ή κομμωτήριο.

Πάντως σήμερα όσοι θέλουν να μετακινηθούν με κωδικό 6 και SMS 13033 δεν μπορούν να βγουν εκτός Δήμου, εκτός αν πάρουν το ποδήλατο ή πάνε με τα πόδια.

Το ίδιο ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση επιτρέπεται: «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση επιτρέπεται μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή εκτός των ορίων του Δήμου αλλά σε απόσταση έως δύο (2) χιλιόμετρα από την οικία του μετακινούμενου».

Η μετακίνηση εκτός Δήμου φαίνεται ότι θα επιτραπεί τις επόμενες μέρες, ωστόσο ακόμη είναι θολό το τοπίο για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι, ωστόσο δεν μπορούν να αποκλειστούν εκπλήξεις.

Όπως άλλωστε έκπληξη ήταν ότι έπεσε ξαφνικά στο τραπέζι το άνοιγμα σχολείων στις 5 Απριλίου. Πλέον στις 5 ή 12 Απριλίου ανοίγουν, εκτός απροόπτου, καταστήματα και σχολεία  και αναμένεται να απελευθερωθεί και η διαδημοτική μετακίνηση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, LOCKDOWN, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!