μερομήνια-δείτε-τι-καιρό-θα-κάνει-μέχρ-425033
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.10.2019 | 11:19

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα -Πότε θα χιονίσει

Η μετεωρολογία είναι η επιστήμη που πλησιάζει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια την πρόγνωση των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν σε μία περιοχή. Ωστόσο, αρκετοί συμπατριώτες μας συμβουλεύονται και τον παραδοσιακό τρόπο πρόβλεψης του καιρού, μέσω της εξέτασης του καιρού σε μήνες που αντιστοιχούν σε εποχές. Για παράδειγμα, ο παραδοσιακός τρόπος πρόβλεψης για τον εκάστοτε χειμώνα, αφορά την εξέταση των ημερών του Αυγούστου. Τι λένε όμως τα μερομήνια για τον χειμώνα του 2019; Ας δούμε κάθε μήνα ξεχωριστά.

Για τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα μερομήνια, ο μήνας που διανύουμε θα είναι ως επί το πλείστον δροσερός μεν, δίχως πολλές βροχές, τουλάχιστον μέχρι την τρίτη εβδομάδα του. Έπειτα, το σκηνικό θα γίνει περισσότερο φθινοπωρινό, με τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους κοντά στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Η έξοδος του μήνα πάντως γίνεται πιο χαλαρή, πιο ήπια και πιο ευχάριστη.

Για τον Νοέμβριο

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, με τις βροχές να συνεχίζονται και τα χαρακτηριστικά του καιρού να θυμίζουν σιγά – σιγά χειμώνα. Στο τέλος των πρώτων είκοσι ημερών θα έχουμε βοριάδες και χιονόνερο στην επικράτεια, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας. Πάντως, η μετάβαση μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη θα γίνει με πολύ καλές συνθήκες για την εποχή.

Για τον Δεκέμβριο

Ο χειμώνας θα μπει με… φόρα, καθώς αναμένεται να έχουμε αρκετούς βοριάδες και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, από τα μέσα του μήνα και έπειτα. Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους, έως τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, στην τελευταία εβδομάδα του μήνα και του έτους, ο καιρός θα «γλυκάνει» κάπως.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες θα καλωσορίσουμε το νέο έτος. Θα υπάρξουν βροχές και κρύο, αλλά θα ακολουθήσουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.